RAY MORALES VÁSQUEZ

Rey Morales er født i Oaxaca i 1981. Han interesserede sig allerede fra en tidlig alder for kunst. Hans far døde tidligt og som faderløs havde Rey ikke den letteste opvækst. Han var en af de gadedrenge som Mexicos byer er fulde af. Hans held blev at en socialt engageret teatermand Raul García Ramos i 1997 kom til Oaxaca og kontaktede gadedrengene i byen for at lave en teatergruppe. Rey meldte sig straks til gruppen, der lavede dans, kunst og teater på gaden for at tjene til dagen og vejen. Denne gruppe blev senere ’opdaget’ af den danske solidaritets-organisation Tinku der inviterede drengene på teater­turne i Danmark og Sverige. 

Denne turne satte for alvor gang i Reys kunstneriske karriere. Han har gået på flere kunstskoler og deltaget i udstillinger og projekter i både Mexico, Danmark, Norge, Sverige og Grønland. Rey har i flere forskellige perioder været tilknyttet den danske billedhugger Jens Galschiøts værksted. 

Rey Morales’ oliemalerier er naturalistiske og præget af den latinamerikanske fabulerende historie-fortæl­ling. Mange af motiverne er inspireret fra Reys eget liv med sære mennesker på stylter og mennesker i gang med un­derlige gøremål. Hans sociale engagement i det mexicanske samfund skinner igennem som en fin under­tone i mange af hans malerier. Hvert billede fortæller sin egen kalejdoskopiske historie – på en gang melan­kolsk og livsbekræftende.
 

  

Video (7min 23 sek) fra udstillingen og om Ray Morales.
Link fra: Odense ser rødt
KLIK HER

Lille video (3min)
Fra udstilling 2017 i Klintebjerg galleri
 KLIK HER 

Rey Morales faceboog profil: KLIK HER